top of page
134473.jpeg

RAPPORT SUR LE MARCHÉ DES BANDES DE CONVOYEUR RENFORCÉES DANS LE MONDE

12 novembre 2020

Le rapport d'étude de marché mondial des convoyeurs renforcés fournit des informations qualitatives et quantitatives sur le taux de croissance de l'industrie, la segmentation du marché et les revenus. Les tendances actuelles qui devraient influencer les perspectives futures du marché des bandes transporteuses renforcées sont analysées dans le rapport. Le rapport examine et évalue le paysage actuel du monde des affaires en constante évolution et les effets actuels et futurs du COVID-19 sur le marché.

Demandez un exemple de copie du rapport - www.industryresearch.biz/enquiry/request-sample/16590455

134476.jpeg

De interne transportsystemen van Torfs-Leon komen voornamelijk terecht in de voedings- en de farma-industrie

"Tegenwoordig maken wij meestal systemen op maat, die hun toepassing vooral vinden in de voedings- of de farma-industrie", zegt medezaakvoerder Jan Torfs. "We verkopen onze constructies wereldwijd, van Europa tot in Afrika en het Midden-Oosten. Een grote troef daarbij is dat onze engineeringdienst en de werkplaats hier onder één dak zitten. Zo kunnen we telkens kort op de bal spelen."

VAN MANUEEL NAAR MACHINAAL

De genoemde sectoren verwachten gladde constructies met een hoge afwerkingsgraad, zodat die goed reinigbaar zijn en opdat micro-organismen zich hier niet aan kunnen hechten. "Het inox plaatwerk dat van de lasersnijmachine komt, werd voorheen manueel geschuurd en gereinigd door een van onze technici. Hij stak daar veel tijd in, terwijl hij zich met zijn skills natuurlijk nuttiger kon maken met andere werkzaamheden. Dit kuiswerk konden we dus beter overlaten aan een machine", besefte Torfs.

 

"Tijdwinst, hogere kwaliteit en een sterkere concurrentiepositie"

 

WERKING

Toen beide zaakvoerders de markt van de ontbraammachines verkenden, kwamen ze uit bij De Tollenaere, dat onder meer de machines van VG verdeelt. Uiteindelijk viel de keuze op het TS-1060-model, met een breedte van 1.060 mm. "Die machine staat pal naast onze lasersnijmachine, zodat we de werkstukken rechtstreeks op de doorvoerband kunnen leggen", demonstreert de medezaakvoerder.

134471.jpeg

Het plaatmateriaal passeert van rechts naar links langsheen een verticale schuurband en vier horizontale -borstels

"Langs onder wordt het plaatwerk op zijn plaats gehouden door een vacuümkracht en langs boven staan vier rollen in voor een mechanische aandrukking over de volledige bandbreedte. Zo zijn er geen trillingen. Het plaatwerk passeert achtereenvolgens een ruwe, verticaal opgestelde schuurband en twee paar fijnere borstels. Die laatste bewegen heen en weer in het horizontale vlak en draaien per twee in de tegenovergestelde richting, voor een egale afwerking."

PARAMETERS

De belangrijkste parameters van de ontbraammachine zijn de snelheid van de doorvoerband en de korrelgrootte van het schuurpapier en de -borstels. "Zo kunnen we de gewenste afwerkingsgraad bekomen. Ook de dikte van het te schuren plaatmateriaal moet op voorhand worden ingesteld. In ieder geval is die bediening heel eenvoudig. Een korte opleiding bij de levering volstond om ermee aan de slag te kunnen", weet Torfs.

EVALUATIE


Die bediening gebeurt door dezelfde medewerker die voorheen zelf zat te kuisen. Hij werd daarom actief betrokken in het aankoopproces. De constructeur koos na een vergelijkende test uiteindelijk voor de machine van VG, omwille van de robuustheid en de gunstige prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met de andere opties op de shortlist.

 

"Ook het feit dat het hier om een Belgische fabrikant gaat, speelde zeker mee in onze beslissing. Dit schept namelijk vertrouwen naar de levering en de service na verkoop toe. Als er een vervangonderdeel nodig is, willen wij immers snel geholpen worden", stelt de medezaakvoerder.

EXTRA TROEF


De concrete voordelen van de TS-1060 zitten hem dus vooral in de tijdwinst - en daarmee ook de kostenbesparing - en de uniforme kwaliteit van afwerking, ten opzichte van de situatie voorheen. Die meervoudige winst verantwoordt de aanschaf van de ontbraammachine zonder twijfel. Meer zelfs: "Die investering kwam er niet zozeer op vraag van onze klanten, maar de hogere afwerkingsgraad versterkt ook onze concurrentiepositie. Dit kan dus helpen om toekomstige projecten binnen te rijven", besluit Torfs.

134474.jpeg

Tijdens het schuren is er een continue afzuiging van de bramen naar een waterreservoir, om zo brandgevaar te voorkomen

bottom of page