top of page

BEDRIJFSINFORMATIE

De beste in de branche

Over ons: Text
e76d942f-d517-46ed-acfc-333deb7985b3.jpg

HOE HET BEGON ALS VAKMAN

Leon Torfs is geboren in 1932 als vijfde kind uit een tuinbouwgezin met 6 kinderen. Hij ontpopt zich al snel tot een echte timmer- en knutselfanaat. Over de moeilijke oorlogsjaren heen werkt hij in 1947 de technische school af in Mechelen. Tijdens zijn eerste 14 jaar als werknemer krijgt hij diverse technische disciplines grondig onder de knie: in de centrale verwarming, de matrijzenbouw, de transformatoren, de mechaniek en de plaatbewerking. Zo groeit hij uit tot een allround

...EN ONDERNEMER!

Voor de bloeiende tuinbouwsector rond Mechelen maakt hij, vanuit zijn knutselhobby en zijn technische vaardigheden, een "wortelwasser" om manueel werk te verminderen. Daarvoor schaft hij een afgedankte draaibank aan van de technische school. Dat was unicum in het kleine dorp van toen. Leon Torfs beschrijft het zo: "Met de eerst zelf verdiende centen kocht ik een laspost. Onze eerste grote opdracht was een rollende serre (op zelf gemaakte wielen!) van 1000m² met beregening en verwarming, die je met slechts 4 personen makkelijk kon verrijden. Dan begonnen de bestellingen binnen te lopen en in 1967 heb ik beslist een eigen handelsonderneming op te richten en te stoppen als werknemer."

5cb68cb1-661f-48d1-9442-fe66f6c3b35a.jpg
03076023-06a6-4f86-bac8-3f750340d96d%20(1)_edited.jpg

VAN TUINBOUW EN CONSERVEN NAAR DE BREDE VOEDINGSSECTOR EN MEER!

Bij de tuinbouw- en conservensector in de 70-er jaren ging het vooral over transport en verwerking van potten uit blik en glas. Daar kwamen automatisch ook de diepvriestoepassingen bij. Toen die lokale sector verzwakte zwermden de technische managers van Torfs-klanten uit naar andere industrieën en kwamen er als maar meer opdrachten uit de chocolade-, de pharmaceutica, de vlees- en de biscuitsector. Zo werd het Torfs-team zeer veelzijdig en ervaren. De echte focus werd gelegd op interne transportsystemen. Binnen de voedingssector kwam meer en meer de nadruk liggen op HACCP, de normering inzake hygiënische verwerking en zuiver transport van voedingsproducten zowel voor, tijdens als na de verwerking. 

LIEVER GESTAGE GROEI DAN TE SNEL!

Leon Torfs : "Vrij vlug kwam een eerste medewerker in dienst, dan snel meer. Personeelsuitbreiding met voortdurende aandacht voor een open en vertrouwelijke samenwerking is de basis voor lange tewerkstelling. Ben je loyaal naar je eigen mensen dan ben je dat ook naar je klanten... Daarbij gaat men uit van ieders talenten en waarde voor specifieke functies. Dat is zeer belangrijk in een klein bedrijf. Net zoals wederzijds respect."
Uitbreiding werd een noodzaak, eerst het atelier, daarna extra magazijnruimte (14 x 28 m). > Door de goede gang van zaken waren deze snel afbetaald. Het bedrijf kent een gestage groei, en er komt elk jaar een werknemer bij. Liever langzame groei dan te snelle!

2019-10-08 08.28.26_preview.jpg

DE TORFS-STERKTES TOEN ÉN NU!

  • De reële behoeften verstaan, dus luisteren naar de klant, zowel naar de bandarbeidster als het hoofd van de technische dienst! 

  • Creatief groeien met het eigen team en leren uit de gemaakte fouten 

  • Voortdurend mee-evolueren, bijvoorbeeld met de omschakeling van mensen aan tekentafels naar mensen aan een 3D CAD-station (2002). Daardoor behoorden we plotseling tot de kring van "grote jongens".

DE GENERATIEWISSEL

Op 4 april 2003 geeft Leon Torfs de fakkel door aan zoon Jan, net als zijn vader een vakman met een goed ontwikkeld oog voor technische oplossingen en... een luisterend oor voor klant en werknemer. Jan breidt het aanbod uit met engineering diensten, een extra troef gebaseerd op jarenlange ervaring met tal van transportuitdagingen voor diverse industrieën. Een goede systeemoplossing begint volgens Torfs immers bij professionele engineering!

ee949191-6d75-4c73-87b4-2ef001230342.JPG
e76d942f-d517-46ed-acfc-333deb7985b3.jpg

HET VERDERE DOORGROEIEN

In 2019 gaan Jan Torfs hand in hand  met Koen Sprengers, zijn schoonzoon, verder om dit bedrijf te blijven uitbouwen naar een geduchte marktspeler.

bottom of page